Fransk potatis- och purjolökssoppa (Soupe Vichyssoise)

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 40 min
 
2 st purjolökar
4-5 potatisar
1 st gul lök
2 msk margarin eller smör
1,2 l grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
gräslök
 
  • Ansa och skölj purjolöken. Skär det vita på purjolöken i tunna skivor.
  • Skala potatisen och löken, skiva dem tunt.
  • Fräs alltsammans utan att det får färg i matfettet i en kastrull.
  • Häll på buljongen och låt allt koka under lock på svag värme tills potatisen faller sönder.
  • Passera allt genom en stålsikt eller kör soppan i en mixer eller matberedare tills den får slät konsistens.
  • Värm soppan och tillsätt grädden.
  • Strö över finklippt gräslök.
  • Bjud gärna vitt brytbröd till.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |