Fetaostpaj

Antal portioner: 6
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
PAJDEG
200 g smör
4 dl vetemjöl
3 msk vatten

FYLLNING
200 g fetaost
2 st gula lökar
2 st röd paprika
1 st grön paprika
200 g färska champinjoner
2 dl riven ost
3 st vitlöksklyftor
4 dl cremé fraiche
1 st ägg
peppar
salt
 
  • Blanda ihop pajdegen och låt den ligga svalt i minst 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en ugnsform (en pajform blir för liten).
  • Förgrädda pajskalet i 5 - 10 minuter i 225 grader.
  • Hacka löken och paprikan (löken kan du försteka lite om du vill) och lägg hacket i skalet.
  • Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit. Lägg dem sedan över löken och paprikan.
  • Hacka fetaosten och lägg den överst.
  • Strö den rivna osten över.
  • Vispa ihop (för hand) cremé fraiche, ägg, vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
  • Grädda pajen i 30 minuter i 225 grader.
  • Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.
  • Servera med en sallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |