Ugnsomelett med svampstuvning

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
3 dl mjölk
6 ägg
salt
peppar
ca 400 g svamp
4 msk smör
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
8 dl grädde
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj en ugnssäker form.
  • Koka upp mjölken och låt den svalna.
  • Vispa samman ägg, salt och peppar.
  • Tillsätt den svalnade mjölken.
  • Häll omelettsmeten i formen.
  • Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
  • Fräs svampen i matfett.
  • Strö över mjölet och låt det fräsa med.
  • Späd med vätskan och låt stuvningen sjuda under omrörning i några minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |