Minestronesoppa
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
2 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 hackade selleristjälkar
1 finstrimlad purjolök
1 hackad morot
1 burk krossade tomater
6 dl (kyckling)buljong
1 tärnad squash
300 g strimlad vitkål
1 lagerblad
75 g spaghetti bruten i småbitar
1 msk hackad bladpersilja
salt
peppar
 
Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, selleri, purjolök och morot, bryn ca 3 minuter.
Tillsätt tomater, buljong, squash, vitkål och lagerblad.
Koka upp och låt stå i 10 minuter.
Tillsätt pastan, smaka av med salt och peppar.
Rör om och låt koka i ytterligare 6 minuter. Fortsätt röra om så det ej fastnar i botten.
Tillsätt hackad persilja strax före servering och rör om ordentligt.
Servera med parmesan och bruschetta.