Fetaostpaj
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
PAJDEG
200 g smör
4 dl vetemjöl
3 msk vatten

FYLLNING
200 g fetaost
2 st gula lökar
2 st röd paprika
1 st grön paprika
200 g färska champinjoner
2 dl riven ost
3 st vitlöksklyftor
4 dl cremé fraiche
1 st ägg
peppar
salt
 
Blanda ihop pajdegen och låt den ligga svalt i minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en ugnsform (en pajform blir för liten).
Förgrädda pajskalet i 5 - 10 minuter i 225 grader.
Hacka löken och paprikan (löken kan du försteka lite om du vill) och lägg hacket i skalet.
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit. Lägg dem sedan över löken och paprikan.
Hacka fetaosten och lägg den överst.
Strö den rivna osten över.
Vispa ihop (för hand) cremé fraiche, ägg, vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
Grädda pajen i 30 minuter i 225 grader.
Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.
Servera med en sallad.