Het limekyckling

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
4 kycklingfiléer
2 limefrukter
3 chilifrukter
2 hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
2 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk maizena
 
  • Riv skalet av limefrukterna på rivjärnets fina sida.
  • Kärna ur chilifrukterna och skiva dem (låt kärnorna vara kvar om du vill ha det riktigt hett).
  • Fräs limeskalet och den skivade chilin i olivolja.
  • Koka upp vattnet. Tillsätt buljongtärningarna, kokosmjölken samt den frästa limen/chilin och låt allt sjuda lite.
  • Skiva och bryn kycklingen.
  • Blanda ihop allt.
  • Red såsen med maizenan.
  • Pressa över limesaft efter smak.
  • Låt allt sjuda ihop i 10 - 15 minuter.
  • Servera med kokt ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |