Inbakade kycklingspett med limesås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 5 tim
 
4 kycklingfiléer
1 msk olja
4 tinade plattor smördeg
1 uppvispat ägg

MARINAD
2 msk vegetabilisk olja
1 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek

LIMESÅS
4 dl créme fraiche
rivet skal och saften av 1 limefrukt
1/2 tsk salt
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk söt chilisås
 
  • Skär varje filé i två bitar på längden.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i filébitarna.
  • Marinera i minst fyra timmar.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn de halva filéerna runt om. Låt svalna.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Låt stå kallt.
  • Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, ca 10 x 13 cm.
  • Lägg ett halv filé på varje degplatta och vik in och knip ihop degen till paket.
  • Fäst paketens kanter genom att trycka till dem med en gaffel.
  • Pensla paketen med uppvispat ägg.
  • Baka i 225 grader tills paketen är gyllenbruna, 10 - 15 minuter.
  • Servera med limesåsen och kanske en sallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |