Chicken Mexican med klyftpotatis

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 60 min
 
2 st kycklingfiléer
0,5 purjolök
100 g färska champinjoner
2 tsk olja
1 tsk honung
1 tsk chilisås
1 msk het mexikansk grillkrydda
salt
svartpeppar
1 dl hönsbuljong
8 msk matlagningsyoughurt
3 msk riven ost
5 potatisar
 
  • POTATISEN
  • Borsta potatisarna rena och skär dem i klyftor.
  • Salta lätt.
  • Stek dem ca 25 minuter i 200-225 grader i ugn.
  • KYCKLINGEN
  • Pensla kycklingfiléerna med 1 tsk av oljan utrörd med honung och chilisås.
  • Krydda med het mexikansk grillkrydda.
  • Grilla eller stek kycklingen vackert ljusbrun och väl genomstekt, 7-8 minuter per sida.
  • Salta och peppra.
  • Strimla purjolöken och mjukstek den och champinjonerna i resten av oljan, späd med buljong som får koka in.
  • Blanda i matlagningsyoughurt och riven ost.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |