Citronkyckling i lergryta

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim
 
1 st kyckling
1 st citron
salt
svartpeppar
oregano
soja
1 st hönsbuljongtärning
20 g mjöl
 
  • Krydda kycklingen inuti med salt, peppar och oregano.
  • Pensla kycklingen utanpå med soja, krydda med salt, peppar och oregano och lägg den i lergrytan som INTE ska vara blötlagd innan.
  • Picka många små hål i citronen och lägg den inuti kycklingen.
  • På med locket och sätt in i kall ugn.
  • Sätt värmen på 200 grader och låt lergrytan stå inne i ca 90 minuter.
  • När kycklingen är klar; häll av spadet i en kastrull, pressa ur citronen ordentligt i såsen. Lägg i buljongtärningen.
  • Red av såsen med mjöl.
  • Servera med kokt ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |