Basilikakyckling

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
2 st kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
0,5 purjolök
(1 msk) basilika
(2,5 cl) gräslök
(1 krm) timjan
2 tsk mjöl
1,5 dl hönsbuljong
4 msk matlagningsyoughurt
 
  • Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna på medelstark värme.
  • Skölj och finstrimla purjolöken och låt den fräsa med kycklingen några minuter.
  • Salta och peppra köttet och lägg krydoorna i pannan.
  • Vispa ihop mjölet med lite av buljongen och häll redningen och resten av buljongen i pannan.
  • Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills kycklingen är helt genomstekt, ca 8-10 minuter.
  • Rör ner matlagningsyoughurten och låt det koka upp.
  • Servera med kokt ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |