Karibisk kyckling med mangosås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 timme
 
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
(1 krm) cayennepeppar
1,5 msk socker
1,5 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor
4 vitlöksklyftor
(1 tsk) salt
(2 krm) svartpeppar
2 rödlökar
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olja
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar

MANGOSÅS
250 g färsk eller tinad mango
1 lime, finrivet skal och 1 msk limesaft
2 finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda oregano, kanel, cayennepeppar, socker och vinäger.
  • Skär några snitt i skinnet på kycklingklubborna.
  • Peta in vitlöksklyftor under skinnet.
  • Pensla på kryddblandningen.
  • Salta och peppra kycklingen.
  • Skala lök och potatis.
  • Klyfta lök och ptatis.
  • Halvera limen.
  • Lägg lök, potatis och lime på en plåt med bakpapper.
  • Ringla över oljan.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Blanda runt och lägg på kycklingklubborna.
  • Sätt in i ugnen i ungefär 30 minuter.
  • Mixa mangon till en slät puré.
  • Blanda med limeskal, limesaft, ingefära och sambal oelek.
  • Smaka av med salt och peppar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |