Rimmad kyckling med dragonsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
4 kycklingfiléer
(1 msk) salt
500 g små morötter
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka färsk rosmarin
0,5 citron
2 msk hackad schalottenlök
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad färsk dragon
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
(1 krm) salt
(1 krm) vitpeppar
 
  • Gnid in filéerna med saltet.
  • Låt dem stå i kylen minst 45 minuter.
  • Blanda schalottenlök, vinäger och dragon.
  • Låt blandningen stå och dra i fem minuter.
  • Blanda med crème fraiche och majonnäs.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Skala morötterna.
  • Koka upp vatten och buljongtärningar.
  • Lägg ner kyckling, morötter, pressad vitlök, rosmarin och saft från citronen.
  • Låt sjuda i ca femton minuter under lock.
  • Servera med ris eller bulgur.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |