Grekisk kalkon med bakad potatis

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 45 min
 
4 bakpotatisar
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
600 g kalkonfilé
0,5 dl färsk timjan
0,5 dl färsk oregano
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 rödlökar
5 dl tzatziki
100 g fetaost
 
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tvätta bakpotatisen.
  • Skär bakpotatisen i halvor och ruta snittytan.
  • Lägg potatishalvorna i en ugnssäker form.
  • Blanda 2 msk av oljan med pressad vitlök, salt och peppar.
  • Pensla potatisen med oljeblandningen.
  • Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 50 minuter.
  • Sänk ugnsvärmen till 150°.
  • Bryn kalkonfilén i 1 msk olja.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Mortla de färska örterna.
  • Pensla kalkonfilén med örtblandningen.
  • Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen.
  • Stek i ca 25 minuter, innertemperaturen ska vara 70°.
  • Skala och skär löken i klyftor.
  • Stek löken i 1 msk olja.
  • Blanda i fetaosten i tzaztikin.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |