Apelsin- och chilimarinerad kyckling

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim 30 min
 
MARINAD
1 apelsin
1 msk soja
1 msk sesamolja
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
0.5 röd chilifrukt
2 msk ingefära

4 kycklingfiléer
1 lime
1 dl sesamfrö
1 tsk flingsalt

SÅS
1 burk kokosmjölk
fruktköttet från den pressade apelsinen
1 vitlöksklyfta
0.5 röd chilifrukt
1 msk ingefära
1 tsk sesamolja
1 hönsbuljongtärning
 
  • Pressa apelsinen och ta bara saften (spara fruktköttet till såsen).
  • Pressa ner vitlöksklyftorna i apelsinsaften.
  • Hacka chilifrukten och lägg hälften i apelsinsaften.
  • Tillsätt ingefära, soja och olja.
  • Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras i kylskåpet några timmar.
  • Rosta sesamfröna.
  • Stek kycklingen på hög värme.
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  • Häll över resten av marinaden.
  • Pressa över limen.
  • Salta.
  • Häll över sesamfröna.
  • Ställ in kycklingen i ugnen, 175° i ca 10 minuter.
  • Koka upp kokosmjölk, apelsinkött, hackad chili, ingefära och pressad vitlök.
  • Tillsätt buljongtärningen.
  • Servera med äggnudlar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |