Grönsakskyckling i ugnen

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
4 kycklingfiléer
1 msk smör
(2 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 paket bacon
1 purjolök
2 morötter
1 gul paprika
1 röd paprika
10 färska champinjoner (ca 200 g)
1 burk cocktailtomater
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
1,5 msk mjöl
1 tärning grönsaksbuljong
10-talet kvistar färska örter (basilika, timjan, oregono, dragon)
 
  • Dela kycklingfiléerna i hälften.
  • Bryn delarna lätt i en stekpanna.
  • Salta och peppra.
  • Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form.
  • Stek baconet knaprigt.
  • Lägg baconet över kycklingen.
  • Strimla purjolöken och skär morötter, paprika och champinjoner i lagom stora bitar. Skär inte morötterna för tjockt, eftersom de tar längst tid.
  • Sprid ut grönsakerna över kycklingen.
  • Lägg på cocktailtomaterna.
  • Mortla kryddörterna tills de är en grön massa.
  • Blanda grädde, vatten, mjöl, buljongtärning och kryddörterna till en sås.
  • Häll såsen över kyckling och grönsaker.
  • Salta lite över alltihop.
  • Låt stå i ugnen på 200° i cirka 45 minuter.
  • Servera med pasta.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |