Kyckling cacciatore

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g kycklingfilé
1 röd chili
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar cocktailtomater
1 kruka basilika
125 g mascarpone
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
 
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Halvera kycklingfiléerna på bredden.
  • Stek kycklingen i olja på medelhög värme i två minuter per sida.
  • Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
  • Kärna ur och finhacka chili, lök och vitlök.
  • Fräs chili och lök i olivolja på medelvärme i fem minuter.
  • Häll cocktailtomaterna i pannan och krydda med salt och svartpeppar.
  • Sjud i fem minuter.
  • Hacka basilika.
  • Dra av stekpannan från värmen och rör i basilika och mascarpone.
  • Häll tomatsåsen över kycklingen.
  • Stek i ungen i 30 minuter.
  • Servera med ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |