Kycklinggryta med senap och dragon

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
3 kycklingfiléer
3 morötter
1 rödlök
2 msk olja
3 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk dragon
2 msk dijonsenap
1 msk maizenamjöl
salt
vitpeppar
 
  • Skär kycklingen i bitar stora som en tändsticksask.
  • Skala morötterna och dela dem i halva slantar.
  • Hacka löken grovt.
  • Bryn kyckling, lök och morötter i oljan.
  • Häll i vatten, grädde och buljongtärning.
  • Klipp några hela kvistar av dragonen och lägg i grytan.
  • Låt koka under lock i 20 minuter.
  • Red såsen med maizenamjölet.
  • Hacka ca 1 msk dragon fint och lägg i såsen.
  • Tillsätt senapen.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |