Kokoskyckling från Kenya

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
4 kycklingfiléer
2 msk olja
1 rödlök
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
1 citron
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
kokosflingor
 
  • Hacka löken.
  • Kärna ur och strimla chilifrukten.
  • Hacka vitlöken.
  • Fräs lök, chilifrukt, vitlök och kryddor, i olja, några minuter.
  • Lägg i kycklingen och bryn den runt om, ca 5 minuter.
  • Strimla skalet från citronen.
  • Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk.
  • Lägg lock på grytan och låt småkoka i ca 30 minuter.
  • Strö lite kokosflingor på kycklingen.
  • Servera med ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |