Thailändsk kycklingfilé

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
2 kycklingfiléer
1 msk smör
salt
2 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
1,5 msk röd curry (eller vanlig)
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 lime
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 tsk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoughurt
 
  • Skär filén i skivor.
  • Bryn dem i smöret i en stekpanna.
  • Salta.
  • Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem åt sidan så länge.
  • Skala och pressa vitlöken.
  • Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  • Fräs vitlöken, pepparfrukten och curry i sesamolja.
  • Riv limen på den fina sidan.
  • Tillsätt honung, limeskal, limesaft, vatten, hönsbuljongtärning och soja.
  • Rör ut mjölet i matlagningsyoughurten och vispa ner blandningen i såsen.
  • Lägg i kycklingen och låt den sjuda ca 10 minuter i såsen.
  • Servera med ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |