Kycklinggratäng från Parma

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 kycklingfiléer
100 g parmaskinka
1 purjolök
1 - 2 tsk salvia
(0,5 tsk) salt
(1 krm) kajennpeppar
100 g gorgonzolaost
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad saft av citron
 
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  • Strimla parmaskinkan.
  • Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  • Lägg kyckling, skinka och purjolök i en ugnssäker form.
  • Krydda med salvia, salt och peppar.
  • Mosa osten med en gaffel och blanda med grädde och citronsaft.
  • Häll blandningen i formen.
  • Tillaga mitt i ugnen i 225 grader, ca 25 minuter.
  • Servera gratängen med pasta och sallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |