Kokt höns med currysås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim
 
1 höns
vatten
2 tsk salt/liter vatten
8 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 morot
1 purjolök

SÅS
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 tsk curry
5 dl hönsbuljong
salt
peppar
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
200 g ärter, majs, paprika grönsaksblandning
 
Tina hönset så mycket att inkråmet går att ta ut.
Skölj fågeln och lägg den i en stor gryta.
Fyll på vatten så det täcker fågeln, salta och koka upp.
Tillsätt de ansade grönsakerna.
Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, 2 - 2,5 timmar.
Skumma bort en del av fettet ovanpå buljongen.
Fräs matfett, mjöl och curry i en kastrull.
Späd med buljongen och låt såsen koka ett par minuter.
Tillsätt salt och peppar.
Red med äggulan utrörd i matlagningsgrädden, såsen får nu inte koka utan bara sjuda tills den blir simmig.
Dra bort skinnet på fågeln, dela upp den i småbitar och lägg dem i currysåsen.
Lägg i grönsaksblandningen och låt såsen sjuda i några minuter.
Servera med kokt ris.