Inbakade kycklingspett med limesås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 5 tim
 
4 kycklingfiléer
1 msk olja
4 tinade plattor smördeg
1 uppvispat ägg

MARINAD
2 msk vegetabilisk olja
1 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek

LIMESÅS
4 dl créme fraiche
rivet skal och saften av 1 limefrukt
1/2 tsk salt
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk söt chilisås
 
Skär varje filé i två bitar på längden.
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i filébitarna.
Marinera i minst fyra timmar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn de halva filéerna runt om. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Låt stå kallt.
Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, ca 10 x 13 cm.
Lägg ett halv filé på varje degplatta och vik in och knip ihop degen till paket.
Fäst paketens kanter genom att trycka till dem med en gaffel.
Pensla paketen med uppvispat ägg.
Baka i 225 grader tills paketen är gyllenbruna, 10 - 15 minuter.
Servera med limesåsen och kanske en sallad.