Chicken Mexican med klyftpotatis
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 60 min
 
2 st kycklingfiléer
0,5 purjolök
100 g färska champinjoner
2 tsk olja
1 tsk honung
1 tsk chilisås
1 msk het mexikansk grillkrydda
salt
svartpeppar
1 dl hönsbuljong
8 msk matlagningsyoughurt
3 msk riven ost
5 potatisar
 
POTATISEN
Borsta potatisarna rena och skär dem i klyftor.
Salta lätt.
Stek dem ca 25 minuter i 200-225 grader i ugn.
KYCKLINGEN
Pensla kycklingfiléerna med 1 tsk av oljan utrörd med honung och chilisås.
Krydda med het mexikansk grillkrydda.
Grilla eller stek kycklingen vackert ljusbrun och väl genomstekt, 7-8 minuter per sida.
Salta och peppra.
Strimla purjolöken och mjukstek den och champinjonerna i resten av oljan, späd med buljong som får koka in.
Blanda i matlagningsyoughurt och riven ost.