Kycklinggryta med chorizo
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
1 kg kyckling, hel eller filéer
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
0,5 tsk chilipeppar
0,5 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater
100 g stark korv, t ex Chorizo
1 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk kidneybönor
 
Dela kycklingen i lagom stora bitar och tag eventuellt bort skinnet.
Skala och klyfta löken.
Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta.
Fräs löken och lägg över i grytan.
Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater.
Låt grytan koka i 20 min.
Skär korven i bitar.
Vispa ut mjölet i grädden, rör ner grädde, korv och bönor utan spad.
Låt grytan koka ytterligare 5 min.