Kycklingfilé med champinjoner och gräslökssås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g kycklingfilé
250 g färska champinjoner
3 msk smör
1 st vitlöksklyfta
2 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 bunt gräslök
salt
peppar
 
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Ansa champinjonerna och dela eller skiva dem.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn filéerna ett par minuter på varje sida.
Lägg i champinjonerna, pressa över vitlöken och låt allt steka ett par minuter.
Sänk värmen och häll på buljongen. Täck med lock och sjud i 10 min.
Sila av skyn i en kastrull och tillsätt grädden. Koka såsen i 5 min.
Rör ut äggulorna med lite av den heta såsen och vispa ner det.
Låt såsen sjuda upp och tjockna under vispning.
Rör i klippt gräslök och smaka av med salt och peppar.
Häll den varma såsen över kycklingfiléerna och champinjonerna.
Servera med gröna bönor och pasta.