Karibisk kyckling med mangosås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 timme
 
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
(1 krm) cayennepeppar
1,5 msk socker
1,5 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor
4 vitlöksklyftor
(1 tsk) salt
(2 krm) svartpeppar
2 rödlökar
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olja
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar

MANGOSÅS
250 g färsk eller tinad mango
1 lime, finrivet skal och 1 msk limesaft
2 finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
(1 tsk) salt
(1 krm) vitpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda oregano, kanel, cayennepeppar, socker och vinäger.
Skär några snitt i skinnet på kycklingklubborna.
Peta in vitlöksklyftor under skinnet.
Pensla på kryddblandningen.
Salta och peppra kycklingen.
Skala lök och potatis.
Klyfta lök och ptatis.
Halvera limen.
Lägg lök, potatis och lime på en plåt med bakpapper.
Ringla över oljan.
Krydda med salt och peppar.
Blanda runt och lägg på kycklingklubborna.
Sätt in i ugnen i ungefär 30 minuter.
Mixa mangon till en slät puré.
Blanda med limeskal, limesaft, ingefära och sambal oelek.
Smaka av med salt och peppar.