Rimmad kyckling med dragonsås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
4 kycklingfiléer
(1 msk) salt
500 g små morötter
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka färsk rosmarin
0,5 citron
2 msk hackad schalottenlök
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad färsk dragon
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
(1 krm) salt
(1 krm) vitpeppar
 
Gnid in filéerna med saltet.
Låt dem stå i kylen minst 45 minuter.
Blanda schalottenlök, vinäger och dragon.
Låt blandningen stå och dra i fem minuter.
Blanda med crème fraiche och majonnäs.
Krydda med salt och peppar.
Skala morötterna.
Koka upp vatten och buljongtärningar.
Lägg ner kyckling, morötter, pressad vitlök, rosmarin och saft från citronen.
Låt sjuda i ca femton minuter under lock.
Servera med ris eller bulgur.