Grekisk kalkon med bakad potatis
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 45 min
 
4 bakpotatisar
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
600 g kalkonfilé
0,5 dl färsk timjan
0,5 dl färsk oregano
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 rödlökar
5 dl tzatziki
100 g fetaost
 
Sätt ugnen på 200°.
Tvätta bakpotatisen.
Skär bakpotatisen i halvor och ruta snittytan.
Lägg potatishalvorna i en ugnssäker form.
Blanda 2 msk av oljan med pressad vitlök, salt och peppar.
Pensla potatisen med oljeblandningen.
Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 50 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150°.
Bryn kalkonfilén i 1 msk olja.
Krydda med salt och peppar.
Mortla de färska örterna.
Pensla kalkonfilén med örtblandningen.
Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen.
Stek i ca 25 minuter, innertemperaturen ska vara 70°.
Skala och skär löken i klyftor.
Stek löken i 1 msk olja.
Blanda i fetaosten i tzaztikin.