Apelsin- och chilimarinerad kyckling
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim 30 min
 
MARINAD
1 apelsin
1 msk soja
1 msk sesamolja
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
0.5 röd chilifrukt
2 msk ingefära

4 kycklingfiléer
1 lime
1 dl sesamfrö
1 tsk flingsalt

SÅS
1 burk kokosmjölk
fruktköttet från den pressade apelsinen
1 vitlöksklyfta
0.5 röd chilifrukt
1 msk ingefära
1 tsk sesamolja
1 hönsbuljongtärning
 
Pressa apelsinen och ta bara saften (spara fruktköttet till såsen).
Pressa ner vitlöksklyftorna i apelsinsaften.
Hacka chilifrukten och lägg hälften i apelsinsaften.
Tillsätt ingefära, soja och olja.
Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras i kylskåpet några timmar.
Rosta sesamfröna.
Stek kycklingen på hög värme.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Häll över resten av marinaden.
Pressa över limen.
Salta.
Häll över sesamfröna.
Ställ in kycklingen i ugnen, 175° i ca 10 minuter.
Koka upp kokosmjölk, apelsinkött, hackad chili, ingefära och pressad vitlök.
Tillsätt buljongtärningen.
Servera med äggnudlar.