Grönsakskyckling i ugnen
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
4 kycklingfiléer
1 msk smör
(2 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 paket bacon
1 purjolök
2 morötter
1 gul paprika
1 röd paprika
10 färska champinjoner (ca 200 g)
1 burk cocktailtomater
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
1,5 msk mjöl
1 tärning grönsaksbuljong
10-talet kvistar färska örter (basilika, timjan, oregono, dragon)
 
Dela kycklingfiléerna i hälften.
Bryn delarna lätt i en stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form.
Stek baconet knaprigt.
Lägg baconet över kycklingen.
Strimla purjolöken och skär morötter, paprika och champinjoner i lagom stora bitar. Skär inte morötterna för tjockt, eftersom de tar längst tid.
Sprid ut grönsakerna över kycklingen.
Lägg på cocktailtomaterna.
Mortla kryddörterna tills de är en grön massa.
Blanda grädde, vatten, mjöl, buljongtärning och kryddörterna till en sås.
Häll såsen över kyckling och grönsaker.
Salta lite över alltihop.
Låt stå i ugnen på 200° i cirka 45 minuter.
Servera med pasta.