Kyckling på grönsaksbädd
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
4 kycklingfiléer
600 g potatis
1 hel vitlök
3 rödlökar
5 paprikor
250 g färska champinjoner
4 msk olivolja
0,5 kruka oregano
(1 msk) flingsalt
150 g fetaost
 
Sätt ugnen på 225°.
Skala potatisen och skär i klyftor.
Skala vitlöksklyftorna.
Skala och skör löken i klyftor.
Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
Dela champinjonerna.
Blanda potatis och grönsaker med olivolja, flingsalt och oregano i en stor skål.
Häll ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Dela kycklingfiléerna i hälften och lägg dem ovanpå grönsaksblandningen.
Pensla kycklingen med olja.
Ställ in i mitten av ugnen i 40 minuter.
Smula över fetaosten.