Chicken ā la king
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 15 min
 
4 kycklingfiléer
200 g champinjoner
3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl hönsbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk soja
(1 tsk) salt
(2 krm) peppar
 
Dela upp filéerna i fyra bitar.
Bryn bitarna lätt i en gryta.
Ta upp kycklingbitarna.
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör i 5-10 minuter.
Strö över mjölet och rör om.
Späd med buljong och grädde under omrörning.
Låt koka i 5 minuter.
Tillsätt soja, salt och peppar.
Lägg ner kycklingbitarna.
Låt allt puttra i 30 minuter.
Strimla paprikan och lägg i grytan.
Låt puttra i 30 minuter.
Servera med ris.