Kyckling cacciatore
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g kycklingfilé
1 röd chili
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar cocktailtomater
1 kruka basilika
125 g mascarpone
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200°.
Halvera kycklingfiléerna på bredden.
Stek kycklingen i olja på medelhög värme i två minuter per sida.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
Kärna ur och finhacka chili, lök och vitlök.
Fräs chili och lök i olivolja på medelvärme i fem minuter.
Häll cocktailtomaterna i pannan och krydda med salt och svartpeppar.
Sjud i fem minuter.
Hacka basilika.
Dra av stekpannan från värmen och rör i basilika och mascarpone.
Häll tomatsåsen över kycklingen.
Stek i ungen i 30 minuter.
Servera med ris.