Kyckling ā la curry
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim 15 min
 
4 kycklingfiléer
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypasta
2 morötter
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk (400 g)
0,5 msk soja
1 msk sweet chilisås
1 msk farinsocker
1 hönsbuljongtärning
1 zucchini
1 burk skivade vattenkastanjer (200 g)
smör
salt
peppar
 
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta.
Skala och grovhacka löken.
Skala och pressa vitlöken.
Fräs lök, vitlök och currypasta i smör i ca 3 minuter i stekpannan och lägg sedan över i grytan.
Skala morötterna och skär dem i slantar.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk, soja, sweet chilisås, buljongtärning och farinsocker i grytan.
Låt koka under lock i ca 45 minuter.
Skär zucchinin i bitar.
Blanda ner zucchini och vattenkastanjer i grytan.
Låt koka ytterligare ca 15 minuter.
Krydda efter smak.
Servera med ris.