Kycklinggryta med senap och dragon
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
3 kycklingfiléer
3 morötter
1 rödlök
2 msk olja
3 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk dragon
2 msk dijonsenap
1 msk maizenamjöl
salt
vitpeppar
 
Skär kycklingen i bitar stora som en tändsticksask.
Skala morötterna och dela dem i halva slantar.
Hacka löken grovt.
Bryn kyckling, lök och morötter i oljan.
Häll i vatten, grädde och buljongtärning.
Klipp några hela kvistar av dragonen och lägg i grytan.
Låt koka under lock i 20 minuter.
Red såsen med maizenamjölet.
Hacka ca 1 msk dragon fint och lägg i såsen.
Tillsätt senapen.
Smaka av med salt och peppar.
Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.