Kokoskyckling från Kenya
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
4 kycklingfiléer
2 msk olja
1 rödlök
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
1 citron
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
kokosflingor
 
Hacka löken.
Kärna ur och strimla chilifrukten.
Hacka vitlöken.
Fräs lök, chilifrukt, vitlök och kryddor, i olja, några minuter.
Lägg i kycklingen och bryn den runt om, ca 5 minuter.
Strimla skalet från citronen.
Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk.
Lägg lock på grytan och låt småkoka i ca 30 minuter.
Strö lite kokosflingor på kycklingen.
Servera med ris.