Thailändsk kycklingfilé
Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
2 kycklingfiléer
1 msk smör
salt
2 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
1,5 msk röd curry (eller vanlig)
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 lime
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 tsk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoughurt
 
Skär filén i skivor.
Bryn dem i smöret i en stekpanna.
Salta.
Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem åt sidan så länge.
Skala och pressa vitlöken.
Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
Fräs vitlöken, pepparfrukten och curry i sesamolja.
Riv limen på den fina sidan.
Tillsätt honung, limeskal, limesaft, vatten, hönsbuljongtärning och soja.
Rör ut mjölet i matlagningsyoughurten och vispa ner blandningen i såsen.
Lägg i kycklingen och låt den sjuda ca 10 minuter i såsen.
Servera med ris.