Hawaiigryta

Antal portioner: 2
Tillagningstid: 30 min
 
150 g grytbitar av nöt
2 tsk matfett
salt
1 purjolök
1 röd paprika
3 msk vetemjöl
1 tsk curry
1/2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
1 1/2 dl ananasspad
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning, kött
1 tsk soja
1/2 tsk paprikapulver
svartpeppar
1 burk ananasringar (ca 5 st)
 
  • Skär grytbitarna i små tärningar.
  • Bryn köttet i matfettet och salta sedan.
  • Hacka purjolöken och paprikan, bryn med köttet.
  • Pudra över med mjöl och curry.
  • Späd med vatten, mjölk och grädde.
  • Blanda i den pressade vitlöken, buljongtärningen och sojan.
  • Smaka av med kryddorna.
  • Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 10 minuter.
  • Lägg i ananasskivorna skurna i bitar.
  • Servera med ris och sallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |