Köttbullar a la Thailand

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
 
500 g nötfärs
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
(1 tsk) chilipulver
(1 tsk) salt
(1 krm) cayennepeppar
1 tsk olja
2,5 msk röd currypasta
5 dl kokosmjölk (gärna extra krämig)
1 fiskbuljongtärning
2 msk finhackade saltade jordnötter
1 msk socker
2 msk fisksås
 
  • Blanda färsen med ägg, vitlök, chilipulver, salt och peppar.
  • Forma färsen till ganska stora köttbullar.
  • Stek köttbullarna i olja på medelvärme tills de fått en fin yta.
  • Ta upp köttbullarna och lägg dem åt sidan.
  • Fräs currypastan på svag värme i två minuter.
  • Tillsätt kökosmjölk, buljongtärning, jordnötter, socker och fisksås.
  • Koka i fem minuter.
  • Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem koka med i 10-15 minuter.
  • Servera med ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |