Fläskfilé Stroganoff

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner (ca 10 stycken)
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
2 dl matlagningsgrädde
1 saltgurka
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
citronsaft
 
  • Skär fläskfilén i ca 0,5 cm tjocka strimlor.
  • Skala och hacka löken.
  • Dela champinjonerna i fyra delar.
  • Fräs lök och champinjoner i smör i en gryta, låt det spad som bildas koka ihop nästan helt.
  • Tillsätt tomatpuré och senap.
  • Låt fräsa ihop ca 5 minuter.
  • Bryn fläskfilén hastigt på hög värme, salta och peppra den.
  • Lägg över fläskfilén i grytan.
  • Koka ur pannan med lite vatten och häll över i grytan.
  • Tillsätt grädden och småkoka i ca 20 minuter.
  • Hacka gurkan och lägg i grytan.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Servera med ris.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |