Pinjenötsbiffar med fetaostcréme

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
500 g nötfärs
0,5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
2 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 g pinjenötter
1 squash
2 gula paprikor
2 röda paprikor
2 rödlökar
2 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl crème fraiche
5 kvistar färsk basilika
4 st soltorkade tomater i olja
(1 tsk) salt
(1 krm) svartpeppar
 
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda köttfärs, grädde, ägg, pinjenötter, salt och peppar i en bunke.
  • Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
  • Forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
  • Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
  • Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt och svartpeppar.
  • Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 10 minuter.
  • Byt plats på plåtarna och låt stå inne i ca 10 minuter till.
  • Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
  • Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetaostkrämen.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |