Köttfärsomelett i ugn

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
FYLLNING
500 g nötfärs
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
4 msk vatten
2 msk tomatpuré
2 kvistar timjan

OMELETT
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
2 kvistar oregano
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar

TÄCKE
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 cocktailtomater
 
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka lök och vitlök.
  • Bryn löken i stekpanna.
  • Tillsätt köttfärs till löken och bryn tills den är genomstekt.
  • Salta och peppra köttfärsröran.
  • Häll i vatten, tomatpuré och timjan.
  • Låt småputtra till vätskan kokat bort.
  • Vispa ihop ägg, grädde och oregano.
  • Salta och peppra.
  • Häll äggblandningen i en smörad ugnsform.
  • Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Ta ut formen och höj värmen till 225°.
  • Fördela köttfärsblandningen i formen.
  • Blanda grädde, crème fraiche och ost i en bunke.
  • Häll blandningen över köttfärsen.
  • Skiva tomatern och fördela dem över omeletten.
  • Grädda ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |