Kokt lamm med citronsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim 30 min
 
1,5 kg lammkött, gärna med ben
3 l vatten
2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
3 lagerblad
3 krm svartpeppar
3 vitlöksklyftor
3 msk mjöl
1 citron
2 dl crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 bunt gräslök
(0,5 tsk) salt
(2 krm) vitpeppar
 
  • Lägg lammköttet i en kastrull och täck med vatten.
  • Koka upp och skumma av.
  • Tillsätt sambal oelek, två buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad och svartpeppar.
  • Koka under lock på medelvärme i ca två timmar.
  • Låt köttet svalna i buljongen i ca en timme.
  • Ta upp köttet, sila av buljongen och spara den.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs den i smör.
  • Strö över mjölet och låt fräsa i 30 sekunder.
  • Späd ut med buljongen.
  • Tillsätt en buljongtärning, citronsaft, crème fraiche och grädde.
  • Låt koka i ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Strö gräslök över och servera med kokt potatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |