Marinerad fläskfilé med dragonsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 5 tim
 
600 g fläskfilé

MARINAD
3 msk soja
3 msk olivolja
3 msk vintvinsvinäger
1 msk salt
1 tsk dragon
0,5 tsk vitpeppar

SÅS
3 msk mjöl
2 msk smör
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
 
  • Blanda marinaden i en plastpåse.
  • Putsa fläskfilén och skär den i ca 5 cm stora bitar.
  • Lägg bitarna i plastpåsen och ställ kallt i minst fyra timmar.
  • Vänd påsen ibland.
  • Bryn filébitarna på hög värme runt om, så de får färg.
  • Lägg bitarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i 15 minuter på 200°.
  • Smält smöret och lägg i mjölet.
  • Häll försiktigt i vattnet och rör runt under tiden.
  • Häll i marinaden och grädden.
  • Låt såsen koka upp och sjuda i minst tio minuter.
  • Servera med klyftpotatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |