Stekt biff med rödvinssås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
RÖDVINSSÅS
2,5 dl rött vin
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk smör
1 msk olivolja
5 dl vatten
1,5 msk oxfond
2 tsk tomatpuré
1 lagerblad
0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk timjan
0,5 krm cayennepeppar
50 g rumsvarmt smör
salt

STEKT BIFF
4 ryggbiffar
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
peppar
 
  • RÖDVINSSÅS
  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Skala och skär moroten i små tärningar.
  • Fräs lök, vitlök och morot 2-3 minuter i smör och olja i en kastrull. Grönsakerna ska inte får färg utan bara bli mjuka.
  • Häll i rödvinet.
  • Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, lagerblad, rosmarin, timjan och cayennepeppar.
  • Låt koka utan lock i ca 20 minuter, tills såsen reducerats till ungefär hälften.
  • Sila såsen och låt koka upp.
  • Red eventuellt såsen med maizena och låt sjuda i två minuter.
  • Klicka ner det rumsvarma smöret och rör om.
  • Smaka av med salt och peppar.

  • BIFF
  • Ta ut köttet ca 30 minuter före tillagning.
  • Torka av ytan på köttet.
  • Krydda köttet på båda sidorna med salt och peppar.
  • Stek biffarna två minuter på varje sida i smör och olja.
  • Ta pannan från värmen och låt köttet vila i minst fem minuter.

  • Servera med klyftpotatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |