Ugnsrostad fläskfilé med honungs- och senapssås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
1 fläskfilé
(1 tsk) salt
(2 krm) vitpeppar
1 kruka oregano
1 citron
2 msk olivolja
3 dl grädde
2 msk honung
1 msk dijonsenap
 
  • Putsa fläskfilén.
  • Salta och peppra köttet.
  • Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om och knyt fast med steksnöre.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om.
  • Ta upp och lägg i en ugnsform.
  • Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen på 150º tills köttet är 65-70º.
  • Vira in i folie och låt vila i tio minuter före servering.
  • Häll grädde i en kastrull.
  • Tillsätt honung.
  • Koka upp grädde och honung. Så fort det kokat upp, ta av kastrullen.
  • Rör ned senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).
  • Servera med dillpotatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |