Afrikansk fläskfilé

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g fläskfilé
1 msk smör
salt
peppar

SÅS
2 msk smör
1 msk curry
2 tsk mjöl
5 dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
1 mosad banan
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
salt
 
  • Skiva fläskfilén och stek i smör, ca 2 minuter per sida.
  • Salta och peppra.
  • Ta upp köttet.
  • Fräs smör och curry.
  • Tillsätt mjölet och rör om.
  • Späd med matlagningsgrädden.
  • Smula i buljongtärningen.
  • Låt koka i ca 10 minuter.
  • Smaksätt med banan, vitlök, citronsaft och salt.
  • Lägg ner köttet och låt allt puttra ihop i ca 30 minuter.
  • Servera med ris och salta jordnötter.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |