Julskinka med senapsgriljering

Antal portioner: 20
Tillagningstid: 4 tim
 
1 st sockersaltad julskinka (ca 3 kg)

GRILJERING
1 ägg
1 msk skånsk senap
1 msk socker
0,5 dl ströbröd
 
  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Spola av skinkan med kallt vatten.
  • Låt nätet sitta kvar.
  • Linda in skinkan i dubbla lager ugnsfolie och lägg den i en ugnssäker form, gärna långpanna.
  • Stick i en köttermometer (genom svålen) så att spetsen hamnar i den tjockaste delen på skinkan. Så mycket som möjligt av termometerns rör ska vara i skinkan.
  • Ställ in skinkan i nedre delen av ugnen tills den nått temperaturen 65 grader (ca 50 minuter per kilo).
  • Ta ut skinkan och låt den vila i folien tills temperaturen är 70 grader.
  • Ställ skinkan, fortfarande i folien kallt i 15 minuter (i kylen eller på balkongen).
  • Ta bort nätet och skär loss svålen.
  • Låt skinkan svalna ytterligare, gärna övertäckt men utan folie.
  • Blanda samman ägg, senap och socker.
  • Bred blandningen över skinkan (där svålen suttit) och strö över ströbrödet.
  • Griljera skinkan mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |