Chiligrillad fläskfilé

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2 tim 45 min
 
500 g fläskfilé
1 grön spansk peppar
0,5 dl olja
saften av en lime
1 msk brun farin
1 tsk salt

SÅS
5 dl lätt crème fraiche
skal av en lime
1 msk brun farin
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
 
  • Putsa fläskfilén.
  • Skölj och kärna ur den spanska pepparn.
  • Blanda pepparn med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse.
  • Lägg i fläskfilén och marinera ca 2 timmar i kylskåpet (vänd påsen ett par gånger under tiden).
  • Rör ihop ingredienserna till såsen.
  • Låt stå kallt till servering.
  • Ta upp fläskfilén ur marinaden och bryn den runtom i en stekpanna.
  • Sätt in fläskfilén i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter.
  • Servera med sås, bakad potatis och sallad.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |