Ugnsgratinerad fläskfilé med bacon

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
500 g fläskfilé
4 tomater i skivor
1 paket bacon
300 g kantareller (3 små burkar)
smör
paprikapulver
salt
vitpeppar
5 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
soja
 
  • Smör en ugnssäker form och fräs tomaterna med lite paprikapulver på och lägg underst i formen.
  • Skär fläskfilén i bitar, ca 2 cm tjocka.
  • Stek fläskfiléskivorna, salta och strö över lite paprikapulver.
  • Lägg fläskfilén ovanför tomatskivorna.
  • Stek baconet och lägg på varje fläskfilébit.
  • Smörstek en tredjedel av kantarellerna, krydda dem med vitpeppar.
  • Lägg en klick kantareller på varje fläskfilébit.
  • Sprid ut den rivna osten överst i formen.
  • Gratinera i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
  • Lägg resten av kantarellerna i en kastrull och bryn dem i smör.
  • Smula ner buljongtärningen över kantarellerna.
  • Tillsätt crème fraiche.
  • Pressa i vitlöksklyftorna.
  • Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
  • Smaka av med soja och peppar.
  • Servera med potatisgratäng eller klyftpotatis.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |